Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Promovimi i librit: “Metropolet barbare” nga Guillaume Faburel

Janar 28

Ambasada e Francës në Shqipëri dhe Aleanca Franceze e Tiranës ju ftojnë në promovimin e librit “Metropolet barbare: deuniformizimi i qyteteve, ç‘urbanizimi i tokës”, të Guillaume Faburel, në Sallën e Konferencave të FSHPJ-së, Kampus, më 28 janar, në orën 14:00.

“Metropolizimi sjell një ekspansion urban të pareshtur dhe një përshpejtim të fluksit dhe ritmit të jetës, deri në atë pikë sa qytetet e mëdha, gjithnjë e më tepër po përbuzen, gjë që shprehet nga një mori gjestesh të përditshme rezistence, të cilat Guillaume Faburel synon t’i shprehë në veprën e tij.”

Guillaume Faburel është profesor në Universitetin Lyon 2 dhe në Institutin e Studimeve Politike të Lionit. Ai është përgjegjës i seksionit “Studimet urbane” në UMR Triangle (Shkolla e Lartë Normale e Lionit).

Details

Date:
Janar 28

Venue

Godina nr. 2, Kampusi Universitar, Spitallë