Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Uebinar: “Jo Vetëm Student! Por edhe Jurist dhe Qytetar Aktiv”

Dhjetor 11, 2020

E premte, 11 dhjetor 2020, Ora 10:00 – 12:00

“Jo Vetëm Student! Por edhe Jurist dhe Qytetar Aktiv”

Zoom Meeting

Klinika e Ligjit pranë Fakultetit të Shkencave Politike Juridike, ofron shërbimet e saj falas, për personat që gjenden në pamundësi për të pasur këshillim ligjor, nëpërmjet ndihmës së specializuar të avokatëve të përzgjedhur dhe të trajnuar në fushën e avokatisë në interesin publik, duke pasur në fokus të veçantë problematikat në fushën e së drejtës së konsumatorit, shëndetësisë dhe ambjentit, me qëllim zgjidhjen e çështjeve me një impakt sa më të gjerë dhe në interesin publik. Klinika e Ligjit është ngritur si pjesë e rrjetit të Klinikave të Ligjit të Fondacionit Shoqëria e Hapur për Shqipërinë dhe financohet nga Lëviz Albania, një projekt i Agjencisë Zviceriane për Zhvillim dhe Bashkëpunim SDC

Ky webinar synon t’i prezantojë studentët me Klinikën e Ligjit, veprimtarinë e saj, si dhe t’ju ofrojë atyre një trajnim në kuadrin ligjor kryesor në fushën e ndihmës ligjore të garantuar nga shteti dhe mënyrat kryesore të përfshirjes së tyre.

AGJENDA

09:45 – 10:00 Regjistrimi i pjesëmarrësve në Webinar
10:00 – 10:10 Hapja e webinarit, fjala përshëndetese

Dekan i Fakultetit të Shkencave Politike Juridike, Koordinator i Klinikës së Ligjit, Prof.Asoc.Dr.Andon Kume

10:10 –         10:20 Bashkëpunimi midis Ministrisë së Drejtësisë dhe Klinikave të Ligjit

Pjesëmarrja e studentëve në trajnime

Përfaqësues nga Ministria e Drejtësisë, Drejtoria e Ndihmës Juridike Falas

10-20 – 10:50 Prezantim i ligjit “Për ndihmën juridike të garantuar nga shteti”

Dr.Dorina Ndreka, Avokate pranë Klinikës së Ligjit UAMD

10:50 – 11:20 Udhëzime praktike për përdorimin e ligjit “Për të drejtën e informimit”, prezantimi i platformës Pyetshtetin.al

Marsida Muça, Juriste pranë Klinikës së Ligjit UAMD

11.20 – 11.40 Ndihma juridike falas – mundësi për të qenë qytetar aktiv. Praktika të mira dhe krijuese.

Olta Qejvani, Pedagoge pranë Fakultetit të Shkencave Politike Juridike

11.40 – 12.00 Pyetje dhe diskutime

Webinar Klinika e Ligjit UAMD, per Ndihmen Juridike Falas

Time: Dec 11, 2020 10:00 AM

Join Zoom Meeting

https://us04web.zoom.us/j/78026489274?pwd=VEhWMU45bUpXWEFBaDA3WE5ReUpaQT09

Meeting ID: 780 2648 9274

Passcode: 458103

 

Details

Date:
Dhjetor 11, 2020