Këndi i Maturantit


 

 • A e dini se burime që dalin nga arkivat dhe bibliotekat e Kuvendit Françeskan dhe Kuvendit Domenikan në Dubrovnik, përveç njoftimeve të rëndësishme për historinë e moçme, ofrojnë edhe njoftime për të parin universitet në Ballkan, Universitetin e Durrësit (“Studium generale“, në vitet ’80, të shek. XIV)?
  Për këtë e fakte dhe shifra të tjera klikoni më poshtë:
  ▶ Fakte dhe Shifra
 • Mësoni se çdo të thotë të jesh student i UAMD-së, cilësitë dhe vlerat në të cilat studenti ynë beson dhe dëshirën dhe punën e palodhur për të zhvilluar veten dhe shoqërinë.
  ▶ Manifesti #UAMD
 • Çdo vit UAMD-ja dërgon studentë në disa universitete në Europë. Përvoja që studentët marrin me vete pasi janë kthyer është e pashlyeshme dhe nga ato që të ndryshojnë jetën. Mësoni më shumë:
  ▶ Shkëmbime dhe Praktika
 • UAMD-ja ka studentë të shkëlqyer dhe u hap dyert atyre për t’u bërë pjesë e stafit akademik. Ja një histori suksesi:
  ▶ Jonada Mamo, Studentja që u bë Pedagoge; Pedagogia që po ndryshon Durrësin
 • Klubet studentore paraqesin anën më të dukshme të përfshirjes së të rinjve në jetën universitare. Në UAMD vetë studentët kanë krijuar disa klube studentore, sipas interesave të tyre të lidhura edhe me degët e studimit. Ja cilët janë ata:
  ▶ Klube Studentore
 • Këshillimi i Studentëve dhe Alumni-t ka si funksion të saj parësor orientimin për karrierën, ofrimin e mundësive për vende pune, trajnime dhe internship-e për studentët aktualë dhe ata që janë diplomuar në Universitetin “Aleksandër Moisiu”.
  ▶ Këshillimi i Studentëve dhe Alumni
 • UAMD-ja ofron bursa për studentët e shkëlqyer, studentët në nevojë dhe ata që studiojnë në programe studimi në fushat prioritare dhe studentët në nevojë. Për më shumë klikoni më poshtë:
  ▶ Bursa
 • Mësoni mbi tarifat, rastet e përjashtimit apo përgjysmimit të tarifës së shkollimit dhe kategoritë e studentëve përfitues.
  ▶ Tarifa 
   
  Vendim i Bordit të Administrimit për tarifat e studimit
 • Kriteret e pranimit në të gjitha programet e studimit në UAMD.
  ▶  Guidë informuese për maturantët që duan të ndjekin studimet në Universitetin “Aleksandër Moisiu” – Programet e studimit dhe kriteret e pranimit